Expressz válasz a kérdéseidre...
06 30 792 6680

Kerti GépekGyorskereső


A keresett kerti gép:

Kertigép, fűnyíró, láncfűrészKeresés
Részletes kerti gép keresés

A 10 utolsó kerti gép keresés:

rotációs kapa, fűnyíró, florabest damilfej, 545, schter 675 ohv, 128r, bozótvágó, maruyama, mennyi olaj kell a f, szivattyú

Kertigép márkák


Kertigép gyártók

Kertigép címkékKertigép videók 

 

 

Kertigép, fűnyíró, láncfűrész - ÁramfejlesztőkÁramfejlesztők

Áramfejlesztők kiválasztásának szempontjai. Áramfejlesztő tervezett vásárlása esetén és alkalmazásakor a következők kérdések megválaszolása alapján kell döntenünk a gép kiválasztásáról...

Mennyit fog üzemelni a gép, milyen fontos az üzembiztonság?

Milyen teljesítményű fogyasztókat üzemeltetnek a gépről?

Milyen jellegű fogyasztókat üzemeltetnek a gépről?


Hordozható áramfejlesztők 14 kVA-ig

Az első kérdés megválaszolása egyértelműen meghatározza a meghajtómotor kiválasztását! Amennyiben fontos az üzembiztonság, és az áramfejlesztő várhatóan sokat fog üzemelni, csak kiváló minőségű meghajtómotor jöhet szóba.
A felhasználói tapasztalatok szerint ebben a kategóriában a HONDA benzinmotorokat javasoljuk Önöknek. E márkának hosszú az élettartama, nagy a megbízhatósága, és kiváló a szerviz és alkatrész-ellátottsága. Mindezekhez takarékos fogyasztás járul.
Ebben a teljesítménykategóriában elsősorban benzinmotoros meghajtású gépet ajánlunk, de ahol sokat üzemel, ott ajánlható a dízel meghajtású is. Ennek magasabb beszerzési költségei az üzemelés alatt megtérülnek. További előny a dízelnél a nagyobb nyomaték, így pl. motorindításoknál, szünetmentes tápegységeknél és hegesztésnél kifejezetten ajánljuk a dízelmotoros gépeket.
Dízelmotoros gépeknél figyelni kell arra, hogy a névleges teljesítmény 30 %-a alatti tartós használatnál jelentős olajfogyasztás léphet fel, mivel a motor nem tudja elérni az üzemi hőmérsékletet. Ez a kipufogórendszer elolajosodását eredményezi. Ezért nem javasolt túl kis terheléssel üzemeltetni a dízelmotort.

Az áramfejlesztő teljesítménye az üzemeltetni kívánt fogyasztók összteljesítményétől lehetőleg min. 20-30 %-kal magasabb legyen. Ha a fogyasztó nagy indítóáramot igényel, lehetőleg két-háromszorosa legyen az áramfejlesztő teljesítménye a fogyasztó teljesítményének. Nagy indítóáramot általában a villanymotoros fogyasztók vesznek fel. (pl. szivattyúk, kompresszorok, betonkeverők, vakológépek, ventillátorok, stb.) Terhelt állapotban induló rövidrezárt forgórészű aszinkron motor indítóárama akár hat-nyolcszorosa is lehet a névleges áramának. Mivel az áramfejlesztők elviselik a rövid ideig tartó túlterheléseket, nem szükséges a hat-nyolcszoros túlméretezés, de benzinmotoros meghajtású gépnél legalább háromszorosa legyen az áramfejlesztő teljesítménye az aszinkron motoros fogyasztónak.


Jelentős a bekapcsolási áramlökése a szünetmentes tápegységeknek is, ezért a problémamentes áramfejlesztő-szünetmentes tápegység együttműködés érdekében két-háromszoros mértékben méretezzük túl az áramfejlesztőt.
Figyelni kell továbbá az indítások gyakoriságára is. Szakaszosan működő fogyasztóknál a gyakori ki-be kapcsolások miatt jobban túl kell méretezni az áramfejlesztőt.

Az áramfejlesztők teljesítménye 20 C hőmérsékleten történő üzemelésre van megadva. Magas környezeti hőmérséklet esetén – pl. tűző nyári nap – a gépről levehető teljesítmény csökken, ezért szintén ajánlott jobban túlméretezni az áramfejlesztőt.

Háromfázisú gépeknél különösen ügyelni kell, hogy egyfázisú fogyasztó használata esetén a gépkönyvben leírt egyfázisú teljesítményértéket ne lépjük túl, valamint a megadott levehető maximális egy-és háromfázisú teljesítmények csak külön-külön vehetők le a gépről.

Az alkalmazáskor vegyük figyelembe a gép wattos teljesítményét. Az áramfejlesztők teljesítményét ( S ) kVA -ben adják meg. Megadják a gyártók továbbá a cos fi értéket. (ez általában 0,8 vagy 1). A wattos teljesítményt ( P ) az alábbi képlet segítségével számíthatjuk:

P (kW) = S (kVA) * cos fi

Így pl. ha a gép teljesítménye 5 kVA, és a cosfi=0,8 , akkor a gépre kapcsolható wattos teljesítmény 5 * 0,8 = 4 kW. (természetesen a fentebb leírt indítóáramokkal is számolni kell, így pl. motoros fogyasztónál kb. 2 kW-os motor indítható egy ilyen teljesítményű gépről.)

A gép által leadott áramerősséget a következőképpen tudjuk kiszámolni egyfázisú gépnél:
I (A) = Teljesítmény (VA) / Feszültség (V), egyfázisú gépnél a feszültség 230 V.

Háromfázisú gépnél:
I (A) = Teljesítmény (VA) / 1,73*Feszültség, háromfázisú gépnél a feszültség 400 V.

Az áramértéket fázisonként és amperben kapjuk meg. Ebben az esetben is figyelembe kell venni a cos fi értéket a wattos áram használatához.

Háromfázisú gépnél fontos a szimmetrikus (fázisonként azonos) terhelés. Jelentős aszimmetrikus terhelésnél a kevésbé terhelt fázisban jelentősen megnövekedhet a feszültség, ami a fogyasztók károsodását okozhatja.

Figyelembe kell venni a fogyasztó feszültség és frekvencia-stabilitás igényét. A nagy indítóáramú fogyasztók bekapcsolásakor az áramfejlesztő feszültsége és frekvenciája is jelentősen csökkenhet. Mivel a kis benzinmotorok nem rendelkeznek elektronikus motorfordulatszám-szabályzóval, a frekvencia ingadozását a motorteljesítmény ( így az áramfejlesztő) túlméretezésével lehet csökkenteni.

A generátor lehet szinkron vagy aszinkron. Ha az áramfejlesztőt hegesztő-berendezés, nagy indítóáramú fogyasztó (pl. búvárszivattyú , kompresszor, betonkeverő vagy más villamos motorral hajtott gép) üzemeltetésére használja, úgy mindenképpen szinkrongenerátorral szerelt áramfejlesztőt ajánlunk. Ha csak világításra és kis induktív fogyasztók üzemeltetésére használjuk, úgy megfelelő az aszinkron generátoros kivitel is.
A szinkron generátor jobban viseli a nagyobb indítóáramú fogyasztók indítását, míg az aszinkron generátor nagyobb indítóáramú fogyasztó rákapcsolása esetén könnyebben legerjed, így két azonos teljesítményű generátor esetén a szinkron esetleg könnyen terhelhető olyan fogyasztóval, amivel az aszinkron nem.
Az aszinkron generátor ára kedvezőbb, bár a fentiek miatt használhatósága kissé korlátozott.
A generátorok feszültségszabályzása lehet kondenzátoros, kompaund vagy elektronikus.


A kondenzátoros szabályzású generátornál a terhelés változása esetén magasabb feszültségingadozások jöhetnek létre. Ezek a gépek azonban kiválóan alkalmasak pl. villamos szerszámok, építőipari kisgépek, hegesztőgépek üzemeltetésére. Előnyük az egyszerű felépítés, csekély meghibásodási lehetőség, kedvező ár.


A kompaund (vagy transzformátoros) szabályzású gép már stabilabb feszültséget szolgáltat, és kedvező ára van. Kezelésénél azonban jobban figyelni kell a karbantartásra, pl. a szénkefék érintkezésére, az egyfázisú túlterhelésre.
Amennyiben az áramfejlesztőről közvetlenül számítógépet, inverteres hegesztőgépet vagy egyéb stabil feszültséget igénylő fogyasztót használunk, a generátor elektronikus feszültségszabályzású kell legyen.


Meg kell jegyezni, hogy nem minden esetben jó választás az elektronikus szabályzású generátor. Bizonyos üzemeltetési körülmények között (pl. durva áramlökéseket produkáló fogyasztóknál) a szabályzó elektronika sérülhet, aminek javítása költséges.


Javasoljuk, ha a fentiek alapján egy jó minőségű, hosszú élettartamú gépet választottak, mérlegeljék az esetleges későbbi teljesítménynövekedést is, (pl. újabb gépek vásárlása, amit szintén az áramfejlesztőről működtetnek) mert így az áramfejlesztőt jobban ki tudják majd használni a későbbiekben is.

Ha a gépet hálózat kiesése esetén automatikus indulással akarják használni, DKG-207, DKG-307 vagy DKG-504 vezérlőautomatikát ajánlunk a gépek indításához.
Ezek a berendezések a hálózati feszültség-kimaradás esetén automatikusan indítják az áramfejlesztőt, és a hálózat visszatértéig a generátor feszültsége táplálja a fogyasztót.

Áramfejlesztő vagy hegesztő-áramfejlesztő ?
A hegesztő-áramfejlesztők kettős tekercseléssel vannak ellátva, egyik tekercselés a hegesztőáramot szolgáltatja, másik a fogyasztókat látja el normál feszültséggel.
A szinkron generátoros hegesztő-áramfejlesztő azért előnyösebb, mert normál feszültség használatakor is stabilabb feszültséget ad az aszinkronnál.


Jellemzőjük a jó feszültségtartás, a nagy indítóáramú fogyasztók (pl. búvárszivattyúk) gondtalan üzemeltetése, valamint a kiváló hegesztőáram-szabályzás.
Fentiek miatt közműépítő, karbantartó és építőipari cégeknek ajánljuk elsősorban.

Dízelmotoros áramfejlesztők 20 kVA-tól

20 kVA-től általában már csak dízelmotoros (vagy gázmotoros) áramfejlesztőket használnak.
A gázmotoros áramfejlesztők csak akkor gazdaságosak, ha üzemelésük folyamatos. Ezek az áramfejlesztők telepített berendezések, amiknél a gép hűtővizét fűtésre vagy melegvíz előállítására is hasznosítják, és a termelt energiát visszatáplálják a villamos hálózatba. Ezek a gépek nagyobb beruházást igényelnek, és csak folyamatos üzemelés mellett térül meg a befektetett összeg.


A hálózatkiesések miatti feszültségpótlásra, valamint építőipari és más munkahelyeken dízelmotoros áramfejlesztőket használnak. A gépek beszerzése előtt a következőkre kell figyelni, és kiválasztáskor mérlegelni:

Mindenképpen kiváló minőségű dízel meghajtómotort kell választani, mert a gépek indítása, üzemelése így problémamentes lesz. Mi a DEUTZ dízelmotoros áramfejlesztőket ajánljuk, mert ezek a motorok megbízhatóak, hosszú élettartamúak, kevés karbantartást igényelnek és jó szerviz-ellátottságúak. Ebben a
teljesítménykategóriában a generátorok elektronikus feszültségszabályzásúak.


A gép teljesítményét tervezzék az üzemeltetni kívánt fogyasztók fölé a fogyasztó jellegétől függően kellő mértékben! (akár három-ötszörös teljesítmény is szükséges lehet pl. nagy aszinkron motoros berendezés közvetlen indításakor). Számoljanak az esetleges későbbi nagyobb teljesítményigénnyel.

Ha stabil frekvenciát igénylő fogyasztónk van, elektronikus fordulatszám-szabályzású motorral rendeljék áramfejlesztőt, vagy pedig túl kell méretezni a motor teljesítményét.

Automatikus vagy kézi indítású gépre van szükség? Az automatikus indítású gép hálózati hiba esetén kezelő nélkül is elindítja az áramfejlesztőt, és a generátort összekapcsolja a fogyasztóval. Az automatika a DKG-207, DKG-307, DKG-504 vagy DKG-705.

Csendesített burkolattal ellátott vagy burkolat nélküli legyen a gép? Amennyiben csendesített kivitelű gép szükséges, úgy 1500/perc fordulatszámú gép a jó választás. Ezek a gépek azontúl hogy csendesebb üzeműek, lényegesen hosszabb élettartamúak is. Kültéren elhelyezett gépek csak burkolattal ellátottak lehetnek.

Amennyiben a gép változó munkahelyeken üzemel, utánfutóra épített kivitelű legyen ? Az utánfutó lehet egytengelyes (750 kg-ig), és ikertengelyes (750-3500 kg-ig). A vonórúd csatlakozása lehet gömbfejes, vagy szemes kivitelű. A kapcsolási magasság lehet fix magasságú vagy változtatható magasságú. (Ez utóbbi költségesebb) Az utánfutó lehet továbbá közúti közlekedésre alkalmas, rendszámmal ellátott, vagy olyan kivitel, amit csak munkahelyen vontatnak, így rendszámmal nem ellátottak.

Dízelmotoros gépeknél figyelni kell arra, hogy a névleges teljesítmény 30 %-a alatti tartós használatnál jelentős olajfogyasztás léphet fel, mivel a motor nem tudja elérni az üzemi hőmérsékletet. Ez a kipufogórendszer elolajosodásást eredményezi. Ezért nem javasolt tartósan túl kis terheléssel üzemeltetni a dízelmotort.

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kétes vállalkozások által bizonytalan forrásból beszerzett és gyenge minőségű gépek kereskedelme. Ezen gépek jelentős része hamisítvány, szervizháttér nélkül, valamint általában a forgalmazók is csak addig találhatók meg, amíg eladják a gépet.


Ilyen gép megvásárlása felesleges pénzkidobás, mert a legkisebb hibás alkatrésznél is a gép örökre használhatatlanná válhat.

Reméljük, ismertetőnkkel segítünk Önnek kiválasztani a tevékenységéhez legcélszerűbb áramfejlesztőt. Munkatársaink akár a helyszínen is tanácsokkal tudja ellátni Önöket. A kiválasztáson túl gyakorlatilag minden teljesítmény-kategóriában versenyképes árú és minőségű gépeket tudjuk kínálni vásárlóinknak.
A gép megvásárlása után szervizünk a gépek karbantartásában, az esetleges hibák kijavításában is segítséget nyújt Önöknek.

 

Forrás: www.tresz.hu(1 szavazat)Menyire volt hasznos ez a cikk?


Címkék: szegeden hol vesznek invertert áramfejlesztöt, hol vesznek be áramfejlesztötszegeden, hol lehet aramfejlesztot, áramfejlesztő, hól lehet eladni áramfejlesztöt, hol lehet venni villanymotort gyorben, hol lehet áramfejlesztöt venni györben, láncfűrész termel áramot, kerti gép márkák, hol lehet áramfejlesztot vásárolni nyiregyházánKérdezz a kerti gépekről, Áramfejlesztők


Áramfejleszto alkatrész

Sziasztok!
Van egy Straus ST/GGT-1001-es benzinmotoros áramfejlesztom,Zsir uj de valoszinuleg akinek kolcsonadtam tulterhelte,és az elektronikájában szét ment valami... Lehet ezt az elektronikat potolni,hogy lehessen használni?
Árajánlatot is kérnék.
 
Udvozlettel: Cseri Zoltán

Cseri Zoltán - 2017-09-09 20:53:02
Válasz erre a hozzászólásraVan egy strauss 3500watt generatorom a motor rendben mukodik de nem ad le feszultseget.A fedz .ero 0 allasban all mukodes kozben .Mi lehet a baja ?

Molnar Istvan - 2021-11-15 12:54:39
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Áramfejlesztők

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Áramfejlesztők, hol lehet áramfejlesztot vásárolni nyiregyházán, kerti gép márkák, láncfűrész termel áramot, hol lehet áramfejlesztöt venni györben, hol lehet venni villanymotort gyorben, hól lehet eladni áramfejlesztöt, áramfejlesztő, hol lehet aramfejlesztot, hol vesznek be áramfejlesztötszegeden, szegeden hol vesznek invertert áramfejlesztöt

 

 

 
Se­gít­he­tek neked?
Bence vagyok az Agroforg Kert és Barkács Centrum eladója, hívj most és minden kérdésedre választ adok...
+36 30 792 6680
5 perc alatt rengeteget hasznos infót tudok neked adni, amelyek segítségével garantáltan, olyan kertigépet tudsz választani, amely a Te igényeidre lesz szabva és nem lesz vele gondod soha.
Ház­hoz vis­szük
Nyomd meg a kosár gombot, add meg adataidat, mi visszahívunk és megy is a csomag! A szállítás 50.000.- Ft. felett ingyenes, alatta 1.900.- Ft. futárszolgálattal. Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Aján­dé­kot kapsz
Kérdezés nélkül küldünk Neked ajándékot, ha most legalább két terméket vásárolsz! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Ütős ga­ran­cia
Nem vált be a termék? Nem baj! Küldd vissza 15 napon belül és mi simán visszavesszük! Kattints és tudj meg többet...
Tovább
Kö­vess min­ket...
Gyere és csatlakozz az Agroforg Kertigép Centrum csapatához a facebook-on is...

HozzászólásokKertigép Tippek


Áramfejlesztők

Husqvarna láncfűrészek innovatív biztonsági megoldása

Láncfűrész élezés

Fűrészlánc élezés

Benzinmotoros kertigépek üzemanyaga és kenőanyaga

Láncfűrész és használata

AL-KO motoros láncfűrészek


Légy partnerünk


Kertigép viszonteladó partnereket keresünk a következő városokba:

Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti  

Kérdezőfal


Kertigép, fűnyíró, láncfűrészElejéreKertigép, fűnyíró, láncfűrészVisszaKertigép, fűnyíró, láncfűrészHozzászólokKertigép, fűnyíró, láncfűrészKövetkezőKertigép, fűnyíró, láncfűrészVégére

Szia.Kérdésem a következő lenne.Turbolux B471 fűnyíróhoz dugattyúszár van nálatok?Előre is köszönöm válaszod.
érdeklődöm robi pa 80 dugttyú ill dugattyú gyűrű hol kapható vagy helyettesíthető e köszi válaszukat
Lux TOOls EAS 600/20 magassági elektromos ágvágóhoz keresek olajtartályt! Hol kapható? lipi1952@freemail.hu
Érdeklődni szeretnék, hogy maruyama 100 motoros permetezőgépet javítanak-e?
Van egy KS 35/35 Alko láncfürész. Még 2009 év végén vettem Tatabánya Tesco -ban. Újkorában is ment 2-4 percet de leállt utána. Leragasztott dobozban volt, de azóta rájöttem hogy hiányos. Karburátor alatt most vágtam klingerit 1mm pakolást -nem volt. Membrán elhasadt kicseréltem - most nem ömlik a benzin. De nem tudom folyamatosan járatni. 3 napja próbáltam akkor ment, senki nem piszkálta közben az üres telken van a garázsban. Ma ismét próbáltam nincs szikra-sebaj, kicseréltem a trafót újra. Nincs szikra, a leállító két szál nem lett felcserélve. Mi lehet a baj? Tippet-tanácsot várnák, Használni nem tudom és 2009 .ben is azért tettem félre mert nem müködött. Faházépítőként egy PIener gépem volt agyonhasznált de ment. Ez az Alko talán egy csukló vastagságú fát vágott le még meg sem kopott a lánc pajzs. Kovács István. 06303714588 zumi0903 @gmail.com
3,5 LE briggs &stratton kapálógép motorhoz membránt tartatok-e ?
baloghistvan561020@gmail.com
Üdvözlöm ! 151-es robikapához kellene műanyag karburátor úszó . Lehet e önöknél kapni ?
Üdvözlöm. Kis segítségre lenne szükségem. Briggs Quantum 3,5 le motorral szerelt kapálógépen szeretnék motrot cserélni. Az önöknél is forgalmazott Honda GCV190-esre gondoltam. A kérdésem annyi lenne a Honda felfogatási pontjai megeggyeznek-e a Briggs-ével, vagy közdarab stb kell hozzá? Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlöm! Florabest gyepszellőztetőhöz keresek szellóztető hengert rugós fogazattal. schweblne@gmail.com Köszönöm Schwebl Vendelné
Fünyiró házat keresek 2009 ben vásárólt cikszám 548823 01
Kertigép, fűnyíró, láncfűrészElejéreKertigép, fűnyíró, láncfűrészVisszaKertigép, fűnyíró, láncfűrészHozzászólokKertigép, fűnyíró, láncfűrészKövetkezőKertigép, fűnyíró, láncfűrészVégére


 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató
Kertigép Centrum Szaküzlet és Szerviz
(alkatrész, gép értékesítés; javítás, szervizelés)

Cím:
4400 Nyíregyháza, Kállói út 16/D

Telefonszám:
Szaküzlet: +36 (42) 500-225
Könyvelés: +36 (42) 500-224
Fax: +36 (42) 500-687

Információ:
kertigepcentrum@agroforg.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 8.00 - 17.00
Szombat: 8.00 - 13.00

Láncfűrész fűnyíró fűkasza kistraktor rotációs kapa bolt...
Kínálatunkban megtalálhatod a legnépszerűbb kerti gépeket, mint fűnyíró, fűnyírótraktor, fűkasza, fűszegélynyíró, bozótvágó, kapálógép másnéven rotációskapa, áramfejlesztő, szivattyú, búvárszivattyú, permetezőszivattyú, házi vízmű és kerti kistraktor. Láncfűrész kínálatunkban megtalálhatóak a Husqvarna és Stihl, Partner, Mc-Culloch, MTD, Maruyama, Jonsered láncfűrészek, illetve láncfűrész alkatrészek, valamint a hozzá tartozó fűrész lánc. MTD termékeink között népszerűek a fűnyírók, fűnyíró traktorok, valamint traktor motor alkatrész. Mindezek mellett nagy választékban találhatóak üzletünkben eladó új kapálógépek, lancfűresz búvár szivattyú és egyéb keringető szivattyúk, rotációs kapa alkatrészek, búvárszivattyúk valamint láncfűrész a gyakran keresett rotációskapa keringtető szivattyúk és rotakapa.

Kövess minket itt is...
Kertigép Centrum

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing


Téma: Áramfejlesztők - Kertigép, fűnyíró, láncfűrész