Láncfűrész használata - Kertigép, fűnyíró, láncfűrész

4400 Nyíregyháza, Kállói út 16/D Telefon: +36 (42) 500-225

E-mail Kosár Pénztár  
Láncfűrész fűnyíró webáruház
Kapcsolat

Kerti GépekGyorskereső


A keresett kerti gép:

Kertigép, fűnyíró, láncfűrészKeresés
Részletes kerti gép keresés

A 10 utolsó kerti gép keresés:

csiga hajtomu, agaprito alkatresz, 536 lib, shark at 3351 25cc, alko 170, straus 25hp, keno olaj a lancfureszhez, mf159, einhell gc-rt, husqvarnat50rs

Kertigép márkák


Kertigép gyártók

Kertigép címkékKertigép videók 

 

 

Kertigép, fűnyíró, láncfűrész - Láncfűrész használataLáncfűrész használata

Üdvözöllek a láncfűrészek biztonsági információit tartalmazó oldalon. Az alábbi információk mind a professzionális, mind a nem-professzionális láncfűrész-használóknak szólnak. Az alábbiakban néhány olyan utasítás és segítő tanács olvasható, amellyel megelőzheted a személyi sérüléseket, miközben kiaknázhatod a modern láncfűrészek által biztosított kimagasló hatékonyságot és élőmunka-megtakarítást.

A láncfűrész nem játékszer. Alaposan tanulmányozza át a láncfűrészhez kapott használati kézikönyvet. Kövesse mindenben a gyártónak a fűrészlánc élesítésére vonatkozó és egyéb karbantartási utasításait! Az alábbi információk nem helyettesítik a konkrét berendezéshez tartozó felhasználói kézikönyvben foglalt információkat.

A fűrészlánc személyi sérülést okozhat, ha nem megfelelő módon szerelik fel vagy használják. A láncot az ajánlásoknak megfelelő módon szerelje fel, állítsa be és tartsa karban. Vigyázzon a visszarúgással, különösen amikor a láncfűrész hegyével vág. A visszarúgás azért veszélyes, mert a gépkezelő elveszíti ellenőrzését a láncfűrész felett, ezáltal súlyos sérülést okozhat önmagának vagy a közelben lévőknek. Bármiféle láncfűrész használata előtt alaposan tanulmányozza át a gyártó által a láncfűrészhez adott használati és biztonsági utasításokat.

 

Általános elővigyázatosság láncfűrész használatakor

A láncfűrészre és annak rendeltetésszerű használatára vonatkozó néhány alapismeret segítségével csökkentheti vagy teljesen megszüntetheti a visszarúgásból és egyéb váratlan reakciókból származó kellemetlen meglepetéseket és veszélyhelyzeteket, egyszersmind meghosszabbíthatja és maximálisan kihasználhatja a fűrész és tartozékai élettartamát.

1. Bármiféle láncfűrész használata előtt alaposan tanulmányozza át a gyártó által a láncfűrészhez adott használati és biztonsági utasításokat.

2. Ne használjon láncfűrészt, ha fáradt, alkoholt fogyasztott, vagy akár receptköteles, akár szabadon vásárolható gyógyszereket vett be.

3. Viseljen védőlábbelit, szorosan illeszkedő ruházatot, védőkesztyűt, valamint szem-, fül- és fejvédő eszközöket.

4. Vágás közben tartsa a fűrészt erősen mindkét kezével olyan módon, hogy ujjai szorosan körbefonják a fűrész mindkét markolatát. A fűrészt jobb kezével a végén (a gázkarnál) levő markolatnál, bal kezével pedig a fűrész elején levőnél tartsa, még akkor is, ha balkezes. Amennyiben erősen tartja a fűrészt, akkor ellenőrzése alatt tudja azt tartani még visszarúgás vagy más nem várt reakció esetén is. Tartsa a láncfűrész markolatait szárazon, tisztán, olajtól és üzemanyagtól mentesen, hogy elkerülje a megcsúszást, illetve jobban tudja irányítani a fűrészt.

5. A láncfűrészt maximális motorfordulat melletti használatra tervezték. Tartsa fenn a maximális motorfordulatszámot, közben maximalizálva a termelékenységét és csökkentve a kifáradást a biztonságos működtetés érdekében.

6. Vágás közben enyhén oldalt, a fűrészlánc és láncvezető síkjától elfordulva álljon, hogy csökkentse a sérülés kockázatát abban az esetben, ha elveszíti ellenőrzését a fűrész felett.

7. A fűrészt leállított motorral, a láncvezetővel és fűrészlánccal hátrafelé, a kipufogóval a testétől távolabbi oldalon vigye. A láncfűrész szállítása során mindig tegye fel a védőburkolatot a láncvezetőre.

8. Ne vágjon nyújtózkodva vagy vállmagasság felett. Ebben a testtartásban nagyon nehéz ellenőrzés alatt tartani a láncfűrészt.

9. Ne használja a láncfűrészt fán vagy létrán állva, csak ha kapott erre vonatkozóan kifejezett betanítást és rendelkezik a megfelelő felszerelésekkel. Fennáll annak a kockázata, hogy elveszíti egyensúlyát a fűrészre irányuló erőhatások vagy a vágott anyag mozgása miatt.

10. Bizonyos vágási feladatokhoz speciális betanítás és készségek szükségesek. Ne feledje, a gondos mérlegelést semmi sem pótolja. Ha kétségei vannak, hívjon szakembert.

11. A visszarúgás kockázatának csökkentése érdekében győződjön meg róla, hogy a munkaterület mentes mindenféle akadálytól. Ne hagyja, hogy a láncvezető orra rönkhöz, ághoz vagy bármely más akadályhoz érjen hozzá, miközben működteti a láncfűrészt. Ne használja a fűrészt drótkerítés közelében vagy olyan helyen, ahol szabadon álló drótok vagy dróthulladék találhatók.

12. Ne kezdjen hozzá egy fa kivágáshoz addig, amíg nincs tiszta munkaterülete, szilárd alátámasztás a lábainak, valamint eltervezett menekülési útvonala a kidőlő fa elől.

13. Óvatosan járjon el a fa összezáródása és a fűrész becsípődése esetén. A „toló” erőhatás, amelyet a lánc hegyének becsípődése okoz váratlan módon hozzáadódhat a „húzó” erőhatáshoz, amellyel a beszorult fűrészt ki akarja szabadítani. A mozgásban levő fűrészláncot így önmagára húzhatja.

14. Rendkívüli gondossággal járjon el, ha kis méretű cserjéket és facsemetéket vág, mert azok zsenge anyaga elkaphatja a vágóláncot és eltalálhatja önt vagy kibillenhet egyensúlyából.

15. Amennyiben olyan faágat vagy facsemetét vág, amely megfeszült állapotban van, figyeljen oda a visszapattanásra, hogy ne üsse meg Önt a faág vagy a fűrész, amikor a feszültség feloldásra kerül.

16. Ne engedje másoknak, hogy a láncfűrész közelében legyenek, amikor beindítja a fűrészt vagy dolgozik azzal. Gondoskodjon róla, hogy nincsenek sem emberek, sem állatok a munkaterületen.

17. Tartsa minden testrészét távol a lánctól, ha jár a fűrész motorja.

18. Ne használjon olyan láncfűrészt, amely sérült, nincs megfelelően beállítva vagy teljesen összeszerelve. Győződjön meg róla, hogy alapjáraton a fűrészlánc nem mozog. Amennyiben kétségei vannak a fűrész mechanikai állapotát illetően, kérje ki a szakszerviz tanácsát.

19. Kövesse mindenben a gyártónak a fűrészlánc élezésére és karbantartására vonatkozó utasításait! A fűrészlánc élezése két lépésből áll: a vágóél élezése és a vágási mélység beállítása. Ha kétségei vannak, kérje a szakszerviz tanácsát vagy javítási szolgáltatásait.

20. Csakis a gyártó specifikációinak megfelelő láncvezetőt és fűrészláncot használjon. A láncvezetők és a vágóláncok nem csak a teljesítményt befolyásolják, hanem a visszarúgási biztonságot is.

21. Tartsa fenn a megfelelő láncfeszítettséget. A laza lánc leugorhat a láncvezetőről és eltalálhatja a kezelőt.

22. A használói kézikönyv karbantartási utasításaiban említetteken kívül a láncfűrész bármiféle szervizelését csakis szakszervizben, megfelelően képzett személlyel végeztesse. A nem megfelelően elvégzett karbantartás károsíthatja a fűrészt és veszélyes lehet annak használójára. Amennyiben nem megfelelő szerszámokat használ például a lendkerék vagy a tengelykapcsoló kiszerelésére, a lendkerék megsérülhet és ennek hatására később akár el is törhet.

23. Óvatosan járjon el az üzemanyag kezelése során. Mielőtt beindítaná a motor, a láncfűrészt vigye legalább 3 méter távolságra attól a ponttól, ahol feltöltötte üzemanyaggal. Ne dohányozzon a fűrész üzemanyaggal való feltöltése közben. Benzinüzemű láncfűrészeket csakis jól szellőző helyeken használjon.
 


A FŰRÉSZLÁNCRA VONATKOZÓ TANÁCSOK:

1. A fűrészlánccal rendeltetésszerűen egyféle anyagot vághat: fát. Ne használja a láncfűrészt más anyagok vágására, és soha ne hagyja, hogy a lánc sziklát vagy földet érjen működés közben. Ne feledje, hogy fűrészlánc több mint 80 km/h sebességgel mozog. Ha a lánc akár csak egyetlen másodpercig ér csak sziklához vagy talajhoz, ezalatt minden vágófogat tízszer ér behatás.

2. Életlen fűrészlánc esetén ne erőltesse a vágást. A fűrészláncot úgy tervezték, hogy ha éles, akkor magától mar bele a fába, és csak egész kis mértékben kell nyomni a hatékony vágáshoz. Az életlen lánc finom fűrészport eredményez, ami biztos jele annak, hogy eljött az idő a karbantartásra.

3. A láncvezető és a lánc élettartamának maximalizálása érdekében mindig tartsa fenn a megfelelő láncfeszességet és használjon jó minőségű kenőanyagot.

4. Csakis alacsony visszarúgású fűrészláncot használjon, hacsak nincsenek megfelelő készségei és képzettsége a visszarúgás kezelésére.(3 szavazat)Menyire volt hasznos ez a cikk?


Címkék: láncfűrész használata, láncfűrész használata, elektromos láncfűrész használata, straus láncfűrész használati utasítás, rotációs kapa biztonsági használata, kézikönyvek gépkönyvek elektromos láncfürész m1l-kw02-405-1, szerelési útmutató ed johnson elektromos láncfűrészhez, straus láncfűrész használati útmutató, mtd benzines lancfuresz hasznalati utmutato, straus láncfűrész használati útmutatóKérdezz a kerti gépekről, Láncfűrész használata


Vettem egy Husqvarna135-ös láncfűrészt, és nem kaptam hozzá magyarnyelvű használati utasítást. Hol tudom beszerezni?

Perei Imre - 2013-11-27 22:42:20
Válasz erre a hozzászólásraHYD5218

Vettem egy Hyunda 5218 benzines láncfűrészt magyarnyelvű le írást nem kaptam hol melyik oldalon tudom le tőlteni ? Őn szerint jól választottam vagy vehettem volna másik fajtát eletromost nem is szerettem volna venni Köszönöm a SEGÍTSÉGÉT.

Vas Gergely - 2016-02-14 10:50:10
Válasz erre a hozzászólásramagyarnyelvű leírás

Tisztelt Vas Gergely!
 
Az általunk forgalmazott gépekhez mindig adunk leírást és ha még nem is nálunk vásárolják, de nálunk kapható, akkor egy fénymásolattal szívesen segítünk. 
Viszont ezt a típust mi nem forgalmazzuk. 
Kapható pár Hyundai termék, melyek véleményünk szerint megbízhatóak és az ár-érték arányuk is jó. 
 
Üdvözlettel: 
kertigépek.hu csapata

Agroforg Kertigép - 2016-02-18 17:16:28
Válasz erre a hozzászólásraflórabest láncoságvágohoz ,vágóél takaróműanyag védő és lánc feszitő csavar hiány ,tőrés miatt!

 Tisztelt vevőszolgálat! Szeretném megtudni,hogy önöknél beszerezhető-e az alkatrész pótlása? A gép típúsa flórabest FHE 550B2.
Kérem szíves tájékoztatasúkat,hogy eltudják küldeni számomra ha lehetséges.
Előre is köszönöm .Üdvözlettel
Fekete Zoltán
Balatonalmádi Duna utca 2
8220

Fekete Zoltán - 2016-06-05 19:03:10
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Láncfűrész használata

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Láncfűrész használata, straus láncfűrész használati útmutató, mtd benzines lancfuresz hasznalati utmutato, straus láncfűrész használati útmutató, szerelési útmutató ed johnson elektromos láncfűrészhez, kézikönyvek gépkönyvek elektromos láncfürész m1l-kw02-405-1, rotációs kapa biztonsági használata, straus láncfűrész használati utasítás, elektromos láncfűrész használata, láncfűrész használata, láncfűrész használata

 

 

Kertigép házhozszállítás
Kerti gépek garanciával
Kertigép OUTLET
Kerti gépek hitelre
Kertigép ajándék
Legjobb vétel kertigépek
Kertigép akció
Kertigép akció

Hozzászólások


09:57: Tisztelt Smajda István! A kuplung bowdenünk van, kf49/6-os cikkszámon 990-Ft-os bruttó áron, ha ...
Kertigép alkatrész katalógus
17:05: Tisztelt Cím! 2008-ban Debrecenben az AL-DI bolt nyítási akciójánál vásároltam egy db önjáró AL-KO ...
AL-KO alkatrészek
16:27: Érdeklődnék,hogy MTD Charlie rotációs kapa nyomcsapágy és kuplung Bowden kapható e önöknél és ...
Kertigép alkatrész katalógus
20:46: Tisztelt cím . Tanácsra lenne szükségem rotációs kapával kapcsolatban. Kis kertben lenne használva ...
Kertigép Centrum - Kapcsolat
12:04: A láncfűrészemhez keresek szénkefetartót, szénkefével együtt. Vagy mivel lehet ...
Láncfűrészek
10:51: Tisztelt Cím! Black&Decker GR389 fűnyíróhoz keresek első kerekeket, rugót valamint felső fogantyút, ...
Agroforg kerti gép webáruház - Rólunk

Kérdezőfal


Kertigép, fűnyíró, láncfűrészElejéreKertigép, fűnyíró, láncfűrészVisszaKertigép, fűnyíró, láncfűrészKövetkezőKertigép, fűnyíró, láncfűrészVégére

Szép napot! Érdeklődnék , hogy Ed Johnson 3WF 2,6 -típusú permetezőhőz benzincsapot tartanak e raktáron? Fürjész Máté
einhel gcs85e láncmetszöhöz láncvezetö szoritoval és távolságtartoval együtkaphato-e
Güde GAK 420 P Teleszkópos ágvágóhoz keresek benzintankot! Tudna ebben segíteni? Köszönöm.
Üdv Dsk-317 váltómű esetleg egyben kapható?
SR 430 Sihl motoros permetezőgépet forgalmaznak? És szombaton nyitvatartonak-e?
Tisztelettel frezerxp...
T cím!
Valószínűleg leégett Einhell gyorsdaraboló motorja.Tudják-e javítani?
Tisztelettel: Kajti Imre
Straus elektromos láncfűrészhez olajat hol vehetek?
Japán táska permetezőhöz keresek benzincsapot és tüszelepet, vagy karburátort. Lehet önöknél kapni? Üdv. Attila
Létezik még az MTD láncfűrészhez vezető és lánc! Hamarosan felveszük Önnel a kapcsolatot!
T Cím!
MTD elektromos láncfűrészhez keresek MTD ECS18/35 láncot és vezetősint,ha még létezik valahol.Köszönettel
Kertigép, fűnyíró, láncfűrészElejéreKertigép, fűnyíró, láncfűrészVisszaKertigép, fűnyíró, láncfűrészKövetkezőKertigép, fűnyíró, láncfűrészVégére


Kertigép Tippek


Áramfejlesztők

Husqvarna láncfűrészek innovatív biztonsági megoldása

Láncfűrész élezés

Fűrészlánc élezés

Einhell kerti gépek

Láncfűrészt a Hitachitól

Benzinmotoros kertigépek üzemanyaga és kenőanyaga


Légy partnerünk


Kertigép viszonteladó partnereket keresünk a következő városokba:

Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti  

 

Webáruház készítés

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Kertigép webáruház...


Kertigép Centrum Szaküzlet és Szerviz

(alkatrész, gép értékesítés; javítás, szervizelés)


4400 Nyíregyháza, Kállói út 16/D

Szaküzlet: +36 (42) 500-225
Könyvelés: +36 (42) 500-224
Fax: +36 (42) 500-687

 

Agroforg üzletház (Kis- és nagykereskedelem)
(alkatrész, gép értékesítés, információ kérés, rendelés, csomagküldés)

Láncfűrész fűnyíró fűkasza kistraktor rotációs kapa bolt...

 

Kínálatunkban megtalálhatod a legnépszerűbb kerti gépeket, mint fűnyíró, fűnyírótraktor, fűkasza, fűszegélynyíró, bozótvágó, kapálógép másnéven rotációskapa, áramfejlesztő, szivattyú, búvárszivattyú, permetezőszivattyú, házi vízmű és kerti kistraktor.

 

Láncfűrész kínálatunkban megtalálhatóak a Husqvarna és Stihl, Partner, Mc-Culloch, MTD, Maruyama, Jonsered láncfűrészek, illetve láncfűrész alkatrészek, valamint a hozzá tartozó fűrész lánc.

 

MTD termékeink között népszerűek a fűnyírók, fűnyíró traktorok, valamint traktor motor alkatrész.

Mindezek mellett nagy választékban találhatóak üzletünkben eladó új kapalogepek, lancfuresz búvár szivattyu és egyéb keringető szivattyúk, rotációs kapa alkatrészek, búvárszivattyúk valamint láncfürész a gyakran keresett keringeto szivattyú rotacioskapa keringtető szivattyuk és  rotakapa.

 

Milyen kertigépek tetszenek másoknak?

 

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing

  |  Téma: Láncfűrész használata - Kertigép, fűnyíró, láncfűrész